راستین وب

طراحی سایت پویا

طراحی وب سایت بصورت کاملا پویا (Dynamic) به همراه سئو و بهینه سازی حرفه ای

رایگان مشاوره بگیرید

در دنیای پر سرعت طراحی دیجیتال تنها داشتن یک وب سایت پایه کافی نیست. فرقی نمی کند که شما صاحب یک برند معروف یا یک شرکت نوپا باشید. شما چیزی نیاز دارید که از نظر بصری جذاب باشد تا بتواند مخاطب را جذب خود کند. در واقع شما به یک طراحی سایت داینامیک احتیاج دارید.

اشخاص با توجه به هدف و نیاز خود برای طراحی سایت شرکتی، سایت پویا یا استاتیک را انتخاب می‌کنند. چرا که ایجاد هر کدام بر پایه اصول خاصی است که باید رعایت شود. در ادامه قصد داریم تا شما را بیشتر با طراحی سایت داینامیک و ویژگی ها و مزایای آن آشنا کنیم.

 

طراحی سایت داینامیک

طراحی سایت داینامیک چیست؟

قبل از هر گونه توضیح در خصوص این نوع طراحی سایت می‌خواهیم شما را با مفهوم لغوی آن بیشتر آشنا کنیم. داینامیک برگرفته از لغت انگلیسی Dynamic است که تلفظ صحیح آن در فارسی داینمیک می‌شود اما به دلیل سهولت در گفتار اکثرا آن را داینامیک تلفظ می کنند که به معنی پویا است. به همین دلیل ممکن است برخی جاها با عبارت طراحی سایت پویا نیز برخورد کرده باشید. سایت داینامیک همانطور که از نامش مشخص است به معنای سایتی پویا است که نیاز به تغییر مداوم مطالب و محتوا دارد. در مقابل، استاتیک در معنی لغوی ثابت، ساکن و بی حرکت است و طراحی چنین سایتی به این معنا است که نیاز به تغییرات مداوم در آن وجود ندارد که در ادامه این مقاله تا حدودی به این نوع طراحی سایت نیز خواهیم پرداخت.

ساخت سایت داینامیک به نوعی طراحی سایت گفته می شود که تمام خواسته های مشتری بررسی شده و براساس آن طراحی انعطاف پذیر روی سایت انجام می شود. در این نوع طراحی برای صاحب وب سایت یک پنل مدیریتی جدا در نظر گرفته می شود تا بتواند تولید محتوا، عکس ها و سایر موارد را در سایت خود مدیریت کند.

در واقع در چنین طراحی کنترل تمام قسمت های سایت با صاحب وب سایت است و او بدون نیاز به تماس با طراح وب می تواند تغییرات لازم را در سایت اعمال کند. به عنوان مثال، ایجاد یا حذف صفحه، ایجاد منو و برگه جدید، ویرایش محتویات و … همگی از جمله کارهایی است که در ساخت سایت پویا می تواند توسط صاحب سایت یا ادمین انجام شود. البته باید گفت که طراحی چنین وب سایتی آسان نبوده و قطعا نیاز به تخصص و طراحی سایت حرفه ای در این زمینه دارد. چرا که در طراحی سایت پویا و داینامیک از زبان های برنامه نویسی مانند php و ASP.NET و تکنولوژی هایی مانند AJAX متناسب با نیاز مشتری استفاده می شود و از آنجایی که یک وب سایت داینامیک کارایی بیشتری در مقایسه با وب سایت استاتیک دارد در نتیجه زمان بیشتری برای راه اندازی آن نیاز است و به مراتب هزینه طراحی آن نیز بیشتر خواهد بود اما ذکر این نکته حائز اهمیت است که هزینه به روز رسانی وب سایت پویا کمتر از سایت های استاتیک است.

محتواهای درون وب سایت داینامیک شامل تصاویر، ویدیوها و انواع متن ها است که سرعت بارگذاری آن ها در مقایسه با سایت استاتیک کمتر است و تمامی اطلاعات ورودی و خروجی در سایت پویا توسط مدیر یا صاحب سایت تعیین می شود.

فراخوان راستین وب

طراحی سایت پویا در مقابل طراحی سایت ایستا

در ایجاد سایت های استاتیک معمولا نیازی به تغییرات دائم و به روز رسانی محتوای داخل سایت نیست. به همین جهت به روز رسانی آن ها در فواصل زمانی طولانی تری انجام می شود و الزامی برای ارائه خدمات اینترنتی در آنها وجود ندارد. این گونه وب سایت ها بیشتر در رابطه با معرفی و نمایش کالا به کار می روند.

از آنجایی که طراحی سایت استاتیک پیچیدگی خاصی ندارد معمولا هزینه ساخت آن کمتر از طراحی وب سایت داینامیک است. اما زمانی که بخواهید سایت خود را به روز رسانی یا تغییراتی را در آن اعمال کنید باید هزینه بیشتری بپردازید.

در مقابل از نکات مهم در طراحی سایت داینامیک، نیاز به تغییرات مداوم و به روز رسانی مطالب موجود در سایت با توجه به نوع کاربران و کاربرد آن ها از سایت و بازار هدف است. هزینه طراحی، نگهداری و پشتیبانی چنین سایت هایی در مقابل سایت استاتیک بیشتر بوده اما در عوض هزینه های ایجاد تغییرات و به روز رسانی پایین تری دارد.

همچنین سایت های داینامیک در مقایسه با سایت های استاتیک در رتبه بندی موتور جستجو گوگل در جایگاه بالاتری قرار می گیرند. چرا که یکی از روش ها و دلایل کسب رتبه بالا در سرچ گوگل تعریف سئو به درستی در سایت و به روز رسانی مداوم سایت است. چیزی که در سایت های داینامیک بیشتر می توان مشاهده کرد.

نکته دیگر در خصوص تفاوت بین طراحی سایت داینامیک و استاتیک امنیت سایت است. از آنجایی که در طراحی سایت داینامیک از دیتابیس استفاده می شود، باید در هنگام طراحی و برنامه‌ نویسی سیستم مدیریت محتوای آن دقت لازم را داشت و تمام اصول امنیتی را رعایت کرد زیرا اکثر خطرات امنیتی در اینترنت از راه نفوذ به دیتابیس سایت ها صورت می گیرد.

می توان گفت از این نظر سایت های استاتیک دارای امنیت بیشتری هستند. به همین جهت در صورت ایجاد سایت داینامیک باید به این نکته توجه شود که طراحی سایت به شکلی صحیح و اصولی و با استفاده از روش های استاندارد و مطمئن کدنویسی به منظور افزایش امنیت سایت برای درج اطلاعات انجام شود.

چرا وب سایت داینامیک برای کسب و کار شما ضروری است؟

در ادامه نگاهی دقیق تر به آنچه در خصوص این که چرا طراحی وب سایت پویا برای کسب و کار شما ضروری است و چه مزایایی دارد خواهیم پرداخت.

1. به روزرسانی آسان تر

همانطور که پیشتر هم توضیح داده شد یکی از ویژگی ها یا به عبارتی مزایای طراحی سایت پویا به روز رسانی راحت تر آن است. به خصوص برای افرادی که شغل آن ها در رابطه با ارائه خدمات و محصولات بوده و نیاز به طراحی سایت فروشگاهی دارند.

از آنجایی که در چنین مشاغلی به طور مداوم محصولات بیشتری برای عرضه وجود دارد بنابراین تعداد صفحات فرود بیشتری نیاز خواهد بود یا در صورت وجود صفحات لازم است تا جزئیات بیشتری به آنها اضافه شود. این خود به تنهایی کافی است تا به شما نشان دهد چرا راه اندازی سایت داینامیک برای کسب و کار شما ضروری است و این فرصت را به شما می دهد تا وب سایتتان همراه با تجارت شما رشد و گسترش یابد.

2. مدیریت صفحه موثرتر

صحبت از افزودن اطلاعات جدید و به روز رسانی صفحه شد، حال تمام زمانی را که معمولاً طول می کشد تا این کار انجام شود را در نظر بگیرید. با طراحی استاتیک، ویرایش ها باید یکی یکی انجام شوند. فرقی نمی کند که یک متخصص را استخدام می کنید یا سعی می کنید این روند را خودتان انجام دهید. اما با ایجاد سایت پویا شما برای به روز رسانی زمان و هزینه کمتری را متحمل خواهید شد و موثرتر و بهتر می توانید سایت خود را مدیریت کنید.

این مزیت همچنین آزادی عمل و خلاقیت بیشتری در روند مدیریت صفحه شما به وجود می آورد. شما می توانید هر زمان ایده های جدید را در وب سایت خود چای دهید و ایده های قدیمی را حذف یا به روز رسانی کنید تا بهترین طراحی وب سایت را داشته باشید. تنها کافی است چند کلیک ساده انجام شود.

3. پیمایش بهتر 

همواره یکی از مواردی که در طراحی سایت ها تلاش می شود تا مورد توجه قرار گیرد تجربه کاربران است. چرا که در نهایت کاربر است که باید بتواند به راحتی با وب سایت شما کار کرده و با آن ارتباط برقرار کند. خوشبختانه، این دقیقاً همان چیزی است که در طراحی سایت داینامیک می توانید آن را داشته باشید.

در این نوع طراحی برنامه نویسی مورد استفاده برای ایجاد صفحات فرود برای سازگاری با تجربه کاربر ساخته می شود و بسته به اینکه در کجای دنیا چه شخصی به وب سایت شما دسترسی پیدا می کند یا بیشتر به چه چیزی علاقه دارد، می تواند تغییرات ناچیزی را ایجاد کند.

این کار آنها را مستقیماً به سمت آنچه که به دنبال آن هستند راهنمایی می کند حتی اگر هنوز دقیقاً مطمئن نباشند که چه چیزی است! بر اساس کلیک روی صفحه، زمان صرف شده برای هر صفحه و موارد دیگر شما می توانید طرحی را در نظر بگیرید که هر کاربر را به مکانی مناسب در دنیای آنلاین شما برساند.

بیشتر بخوانید: طراحی تجربه کاربری چیست؟

4. هدف گذاری قوی تر

هرچه عنصر پاسخگویی پویای سایت شما بهتر عمل کند، بیشتر قادر خواهید بود مخاطبان خود را هدف قرار دهید. همه این ها در خصوص ایجاد یک تجربه منحصر به فرد در هر زمان است. به این ترتیب که هر کاربر تعاملات مورد نظر خود را بسیار راحت تر از قبل بدست آورد و هر بار بتواند راحت تر با سایت شما کار کند یا با ابعاد جدیدی از آن آشنا شود.

به این ترتیب با ویژگی ها و ضرورت راه اندازی سایت پویا آشنا شدیم اما به طور کلی اگر بخواهیم مزایای این نوع طراحی را به صورت خلاصه بیان کنیم شامل موارد زیر است:

  • در وب سایت های پویا کنترل کاملی بر محتوای سایت وجود دارد.
  • بهینه سازی موتور جستجو می تواند بهبود یابد و سایت شما سریع تر در رتبه های اول گوگل قرار گیرد.
  • گزینه ای برای ضبط اطلاعات کاربر وجود خواهد داشت.
  • گزینه ای برای نظارت بر پیمایش کاربر از طریق وب سایت وجود دارد.
  • راحتی در اضافه کردن، تغییر و کنترل مطالب
  • صرفه جویی در زمان برای اعمال تغییرات و به روز رسانی
  • هزینه به روز رسانی پایین تر
  • ارائه انواع خدمات تحت وب
  • قرار دادن حجم زیادی از اطلاعات در سایت

معایب راه اندازی سایت داینامیک

پس از بیان ویژگی ها و مزایای طراحی سایت پویا شاید سخت به نظر برسد که این نوع طراحی سایت ممکن است معایبی هم داشته باشد. داینامیک بودن این سایت به همان اندازه که مثبت و مفید است در صورت عدم توجه کافی می تواند مشکل ساز هم باشد. به همین دلیل اگر می خواهید وب سایتی پویا داشته باشید باید حتما طرز استفاده درست از آن را بدانید. اما معایب این نوع طراحی سایت چیست؟

فراخوان راستین وب

هزینه بالای سرور

از آنجایی که اطلاعات در سایت داینامیک روی دیتابیس ذخیره می‌شود هزینه نگهداری این اطلاعات بالاست. چرا که برای استفاده از بانک اطلاعاتی پردازنده سرور باید بطور مداوم کار کند. هر چقدر تعداد بازدیدکنندگان سایت بیشتر شود حجم کار پردازنده سرور هم بیشتر می شود. در نتیجه سرور به حافظه بیشتری نیاز پیدا می کند. همین موضوع هزینه سرور سایت را افزایش می دهد. البته این مسئله ارتباط مستقیم با تعداد بازدیدکنندگان دارد و معمولا برای سایت های کم بازدید این هزینه زیاد نیست.

مشکلات برنامه نویسی سایت داینامیک

بسیاری از صاحبان سایت ممکن است کارهای مربوط به صفحه وب سایتشان را به طراحان بسپرند و هر بار این کار را به شخصی خاص واگذار کنند. در این زمان اگر طراحی سایت شما به صورت داینامیک انجام شده باشد طراح و برنامه نویس جدید کمی با مشکل مواجه خواهد شد. چرا که لازم است تا همۀ کدهای برنامۀ نوشته شده قبلی را بخواند و از آنها سر در بیاورد تا بتواند تغییرات جدید را انجام دهد. این مساله معمولا برای صاحب سایت که درگیر برنامه نویسی سایت نیست، مشکلی ایجاد نمی کند اما مشکل اینجاست که برنامه نویس جدید برای اعمال تغییرات به زمان بیشتری نیاز دارد.

 مشکلات امنیتی سایت پویا 

در بخش بالا گفتیم که اطلاعات وب سایت های پویا روی سرور ذخیره می شود. این موضوع می تواند خطرات امنیتی را برای سرور به همراه داشته باشد. به همین دلیل برای حفظ امنیت سایت هیچکسی جز صاحب سایت نباید به بانک اطلاعاتی آن دسترسی داشته باشد و باید دقت کافی در طراحی و کدنویسی سیستم مدیریت محتوای وب سایت به منظور جلوگیری از هک شدن صورت گیرد. به همین جهت همانطور که گفتیم طراحی سایت داینامیک باید توسط یک تیم حرفه ای و کاملا تخصصی انجام شود. طراحی صحیح و استفاده از روش های مطمئن کد کردن اطلاعات می‌تواند امنیت سایت داینامیک را بالا برد.

بیشتر بخوانید: طراحی سایت تخصصی

کلام آخر

در این مقاله ما سعی کردیم به طور کامل شما را با طراحی سایت داینامیک و ویژگی های آن چه مثبت وچه منفی و مقایسه آن با سایت استاتیک آشنا کنیم. هر چند که باید گفت میزان مثبت و منفی بودن این نوع طراحی به نوع کاربرد شما بستگی دارد و اینکه چه چیزی از سایت خود می خواهید. بنابراین با توجه به نکات گفته شده باید ببینید آیا مزایای این نوع سایت به اندازه ای است که از چند مورد معایب آن صرف نظر کرده و بخواهید وب سایتی با طراحی داینامیک داشته باشید.

5/5 - (6 امتیاز)