یک طراح وب در واقع یک متخصص فناوری اطلاعات است که مسئولیت طراحی چیدمان، ظاهر بصری و کاربرد یک وب سایت را بر عهده دارد. یک طراح وب خوب باید هم مهارت های گرافیکی و هم مهارت های فنی داشته باشد. به گونه ای که بتواند طراحی گرافیکی سایت و نحوه عملکرد آن را تجسم کند. پس مانند بسیاری از مشاغل مربوط به فناوری، طراح وب بودن به هر دو جنبه خلاقیت و تحلیلی ذهن نیاز دارد. به همین جهت یک شغل همه کاره محسوب می شود.
در صورتی که با طراحی ظاهری سایت ها آشناییت ندارید، پست چگونه طراح گرافیک حرفه ای شویم؟ مطالعه کنید تا در این زمینه اطلاعات بدست آورید.

در عصری که با ظهور سریع فناوری دیجیتال همراه شده، ایجاد، توسعه و نگهداری یک وب سایت کاربر پسند به یک کار چالش برانگیز تبدیل شده است. دیگر تنها یک طراحی سایت ساده نمی‌تواند حرفی برای گفتن در بازار رقابت داشته و تقاضا برای طراحی سایت حرفه ای روز به روز افزایش پیدا خواهد کرد. به طوری که طبق مطالعات انجام شده، گفته می‌شود که انتظارات مربوط به طراحی وب طی یک دهه گذشته پیشرفت زیادی داشته است. بنابراین، انتظار می‌رود طراحان برای موفقیت در حرفه طراحی وب سایت می‌بایست در زمینه های طراحی گرافیک، نرم افزار اختصاصی، تجربه کاربری(UX)، رابط کاربری(UI)، سئو، نوشتن کد و غیره تبحر زیادی داشته باشند.

با توسعه سریع اینترنت، طراحان و توسعه دهندگان وب در سال های اخیر بسیار محبوب شده اند و این موضوع باعث ایجاد رقابت زیاد در این حرفه شده است و این سوال را در ذهن بسیاری ایجاد کرده که چگونه یک شخص می‌تواند مهارت های طراحی و توسعه وب خود را بهبود بخشد تا بتواند در رقابت باقی بماند؟ چگونه می‌توان یک طراح وب حرفه ای شد؟ طراحان وب به چه مهارت هایی نیاز دارند؟ چگونه می‌توان حداکثر حقوق خود را در این زمینه به دست آورد؟ در این مقاله، ما سعی داریم به تمام این سوالات پاسخ دهیم و مهارت های اساسی که شما باید به عنوان یک طراح وب بدانید، معرفی کنیم. به علاوه مهارت هایی که به شما کمک می‌کند از یک طراح وب معمولی به یک طراح سایت حرفه ای تبدیل شوید را نیز بررسی خواهیم کرد.

فهرست مطالبی که در ادامه می‌خوانیم:


مهارت های مورد نیاز جهت طراحی سایت


 مهارت های مورد نیاز جهت طراحی سایت

همانطور که به وضوح متوجه شدیم، نقش یک طراح وب به سرعت در حال تغییر است و متناسب با نیازهای امروزه مشتریان تغییر می‌کند. به همین جهت یک طراح وب موفق توانایی انطباق و رشد مداوم تحت فشار یک صنعت با سرعت سریع را دارد. طراحی وب حرفه ای فوق العاده محبوب و پردرآمد است و با جابجایی مشاغل به صورت آنلاین، تقاضا برای متخصصان طراحی وب به سرعت در حال افزایش بوده است. حال بیایید مهارت هایی را که به عنوان یک طراح وب سایت لازم است  داشته باشید را با هم بررسی کنیم.

مهارت های حرفه ای طراح وب

برای اینکه یک طراح وب سایت حرفه ای و موفق باشید باید در زمینه های گوناگونی مهارت کسب کنید. پس بیایید در ابتدا مهارت های حرفه ای مورد نیاز به عنوان یک طراح سایت را بررسی کنیم.

1- ابزار طراحی
شما به عنوان یک طراح وب به برخی ابزارها جهت طراحی سایت خود نیاز دارید. هر چند امروزه می‌توان وب سایت ها را در یک مرورگر وب طراحی کرد، اما ابزارهایی مانند Photoshop ، Sketch و Mockplus ابزارهای بسیار مفید برای پردازش تصویر، طراحی آیکون و نمونه سازی اولیه هستند. استفاده از ابزارهای مناسب در مرحله مناسب کار شما را موثرتر می‌کند.

ابزار طراحی سایت
فتوشاپ موجب پردازش قدرتمند تصویر در طراحی گرافیک وب می‌شود. Adobe Illustrator ابزاری بسیار مناسب برای پردازش گرافیک سایت است که عمدتا برای طراحی قلم، طراحی گرافیک، و طراحی تصویر استفاده می‌شود. Adobe After Effects، یک نرم افزار پردازش فیلم گرافیکی است که توسط Adobe معرفی شده است. به طور خلاصه، این یک نسخه پویا از فتوشاپ است که دارای عملکردی پیچیده تر است. Mockplus نیز ابزاری قدرتمند برای نمونه سازی اولیه و قالب بندی محسوب می‌شود. تمام اینها نرم افزارهایی هستند که می‌توانند به شما در طراحی سایت کمک زیادی کنند.


2- طراحی حس
داشتن حس خوب طراحی برای طراحان وب بسیار مهم است. طراحی وب چیزی فراتر از ساختن یک وب سایت زیبا است. شما باید درک درستی از عناصر طراحی مانند انواع متن، تصاویر و اصول اولیه طراحی مانند اصول طراحی فرم و موارد دیگر داشته باشید.


3- طراحی UX
UX مخفف تجربه کاربری یا احساس افراد هنگام بازدید سایت شما محسوب می‌شود و یکی از مهم ترین مواردی است که باید هنگام طراحی یک وب سایت به آن توجه کرد. بنابراین، برای ایجاد تجربه کاربری خوب باید در مورد کاربران خود تحقیق کنید تا وب سایتی متناسب با نیاز و تقاضای آن ها طراحی کنید.

تجربه کاربری در سایت
بررسی و تحقیق در خصوص کاربران پیش از طراحی وب سایت این امکان را برای شما فراهم می‌کند تا مسیر کاربر را هنگام بازدید واقعی از سایت درک کنید. به همین جهت از طریق آزمایشات مکرر، می‌توان طراحی یک وب سایت و تجربه کاربری را بهبود بخشید و به این ترتیب بازدید سایت را افزایش داد.


4- طراحی ریسپانسیو

طراحی واکنش گرا در سایت

با رشد تلفن های هوشمند، تبلت ها و سایر دستگاه ها، امروزه افراد بیشتری از این طریق به جستجو در اینترنت می‌پردازند و از صفحه نمایش های کوچک برای مشاهده و خواندن اطلاعات وب سایت ها استفاده می‌کنند. به عنوان یک طراح وب، شما باید اصول طراحی وب سایت ریسپانسیو را درک کنید. یعنی باید سایتی طراحی کنید که قابل مشاهده و خواندن در صفحه های کوچک موبایل و تبلت نیز باشند.


5- طراحی گرافیک

طراحی گرافیکی در سایت

طراحی وب با طراحی گرافیک متفاوت است. الزاما یک طراح وب، طراح گرافیک نیست اما یک طراح گرافیک می‌تواند به راحتی و با کسب سایر مهارت ها به یک طراح سایت حرفه ای تبدیل شود. به همین جهت اگر شما یک طراح گرافیک هستید. کافیست تا مهارت های خود را در سایر بخش های طراحی سایت ارتقا دهید.


6- طراحی انیمیشن
همانطور که پیشتر هم بیان کردیم ما در این مقاله قصد داریم تا به شما نشان دهیم که چگونه می‌توانید یک طراح وب حرفه ای باشید. یکی دیگر از مهارت هایی که شما را از یک طراح معمولی به طراحی حرفه ای تبدیل می‌کند، توانایی در ایجاد انیمیشن در وب سایت است.

طراحی انیمیشن
انیمیشن می‌تواند یک صفحه وب کسل کننده را پویا کند. یک انیمیشن مناسب باعث جذابیت بیشتر وب سایت شما می‌شود. به خصوص برای سایت های فیلم و سایت های تلویزیونی، انیمیشن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تأثیر بصری به هویت و شناخت بهتر برند ها نیز کمک می‌کند.


مهارت های فنی طراح وب سایت

با پیشرفت سریع فناوری توسعه وب، مهارت های مورد نیاز برای طراحی سایت روز به روز بیشتر شده است. از همین رو درک زبان های برنامه نویسی برای توسعه وب علاوه بر تبحر در مهارت های حرفه ای، مزایای بسیار زیادی برای شما به عنوان طراح سایت خواهد داشت.

1- HTML
برخی معتقدند از آنجا که بین توسعه دهنده وب و طراح سایت تفاوت وجود دارد نیازی نیست تا طراحان وب به HTML تسلط داشته باشند. اما باید گفت شما چه یک طراح و توسعه دهنده وب باشید و چه یک طراح تنها، باید به شکلی اساسی HTML را بدانید. این به شما کمک می‌کند تا مشکلات سایت خود را راحت تر پیدا کرده و آن ها را ویرایش و برطرف کنید.

html
با این حال، بسته به کار واقعی شما به عنوان یک طراح یا توسعه دهنده، سطح و دامنه مورد نیاز برای دانستن HTML متفاوت خواهد بود. اما در هر صورت دانش در این خصوص برای شما بسیار مفید است و باعث پیشرفت شما در کارتان می‌شود.


2- CSS

css
CSS و HTML در توسعه وب سایت شریک یکدیگر هستند و عناصر اصلی ساختار و سبک صفحه وب محسوب می‌شوند. HTML ساختار سایت را تعیین و CSS ظاهر بصری را کنترل می‌کند. به عنوان مثال، CSS به شما این امکان را می‌دهد که رنگ ها را تنظیم کنید، قلم ها را تغییر دهید یا یک پس زمینه خیره کننده اضافه کنید. پس همانطور که در خصوص HTML هم گفتیم، شما به عنوان یک طراح وب سایت باید با CSS هم آشنایی داشته باشید.


3-جاوا اسکریپت

javascript

با توانایی نوشتن کد طراحی در HTML و CSS، می‌توانید با یادگیری زبان برنامه نویسی با استفاده از JavaScript خود را بیشتر در رقابت میان طراحان وب نگه دارید. همین که به عنوان یک طراح سایت جاوا اسکریپت را بشناسید، به شما این امکان را می‌دهد که بخش بزرگی از مشکلات کار خود را به تنهایی برطرف کنید.
بیشتر بخوانید: چگونه یک فرانت‌اند کار شویم، مبتدی تا حرفه‌ای


4- مدیریت وب سرور
بیشتر طراحان وب فکر می‌کنند می‌توانند سرور را نادیده بگیرند، اما مشکلات وب سرور و خرابی آن اجتناب ناپذیر است. نیازی نیست که در این رابطه یک متخصص باشید، اما درک نحوه کار یک وب سرور و ویژگی های اساسی آن به شما کمک می‌کند مشکلات را سریعتر حل کنید.


سایر مهارت های مورد نیاز یک طراح وب سایت

تا اینجا در رابطه با مهارت های حرفه ای و فنی مورد نیاز برای یک طراح سایت صحبت کردیم. در ادامه سایر مهارت های جانبی که یک فرد به عنوان طراح باید بداند، معرفی می‌کنیم. با داشتن این مهارت ها کار شما به عنوان یک طراح وب بسیار بهتر خواهد بود.

1- مدیریت زمان
اگر می‌خواهید بدانید که چگونه یک طراح وب شوید، باید هنر مدیریت زمان را بیاموزید. دلیل این امر این است که شما باید تحولات مداومی را همراه با خلاقیت در طراحی سایت ها به کار ببرید و با یادگیری نحوه مدیریت برنامه خود، توانایی طراحی شما افزایش پیدا خواهد کرد.

مدیریت زمان در طراحی سایت
بنابراین، خواه یک فریلنسر باشید یا به عنوان یک طراح در یک شرکت کار کنید، مهارت های مدیریت زمان اهمیت زیادی دارد. به روزرسانی سریع پروژه به این معنی است که طراحی باید گاها به روز شود و طراحان وب حرفه ای باید برنامه های خود را مدیریت کرده و نیازهای پروژه را پیگیری کنند. برنامه نویس های فریلنسر با قابلیت مدیریت زمان می‌توانند تعداد پروژه هایی که در محیط دلخواه خود انجام می‌دهند را افزایش دهند.
مقاله مرتبط: بهترین زبان برنامه نویسی فریلنسری


2- مدیریت پروژه
مدیریت پروژه تقریباً در هر حرفه ای یک مهارت کلیدی محسوب می‌شود و طراحی وب نیز از این قاعده مستثنی نیست. مهارت های خوب مدیریت پروژه نه تنها به نفع پروژه است بلکه به سود شغلی شما نیز خواهد بود.
مقاله مرتبط: چگونه CMS سایت را تشخیص دهیم؟


3-سئو
سئو یا همان بهینه سازی موتور جستجو یکی دیگر از مهارتهای جانبی است که می‌تواند بین شما و یک طراح معمولی تفاوت ایجاد کند. طراحان وب و توسعه دهندگان وب حداقل باید اصول SEO را درک کنند و این یک امتیاز مثبت برای کار شما خواهد بود.

seo
عوامل زیادی می‌توانند بر رتبه بندی وب سایت در موتور جستجو تاثیر بگذارند، از محتوای سایت گرفته تا لینک های ورودی آن تا سرعت بارگیری، عملکرد و ریسپانسیو بودن، همه اینها عواملی هستند که طراحان وب هنگام طراحی باید به آنها توجه کنند. پس هنگامی می‌توانید به تمام این موارد در طراحی سایت خود توجه کنید که با اصول سئو آشنا باشید. شما می‌توانید با مراجعه به مقاله سئو چیست؟ اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.


4-خدمات مشتری

خدمات مشتری

اگرچه خدمات به مشتری، یک مهارت فنی محسوب نمی‌شود و شاید دانستن آن از دید شما به عنوان یک طراح وب امری الزامی نیست. اما باید گفت که ارائه خدمات عالی به مشتری جهت جلب مشتریان یک سایت، بسیار مهم است. پس شما به عنوان یک طراح به ویژه در طراحی سایت فروشگاهی نیاز دارید تا با اصول ارائه خدمات به مشتری آشنا باشید.


5- بازاریابی دیجیتال

بازاریابی دیجیتال

به عنوان یک طراح وب، به احتمال زیاد کار شما بخش اساسی از هر استراتژی بازاریابی دیجیتالی یا دیجیتال مارکتینگ خواهد بود. بنابراین، آگاهی از چگونگی عملکرد اجزای مختلف بازاریابی دیجیتال، شما را برای آزمایش وب سایت و بررسی شکایات، در صورت وجود و بهبود آن آماده می‌کند. علاوه بر این، بازاریابی دیجیتال همچنین آخرین روند بازار را به شما اطلاع می‌دهد تا بتوانید بر اساس آن طرح های خود را دستکاری کنید.


6- ارتباطات

ارتباطات

در تماس بودن و جلب نظر مشتری نیز از مهارت های لازم برای یک طراح سایت است. بدون ایجاد ارتباط عالی نمی‌توانید از طریق ساختن وب سایت درآمدی که می‌خواهید را داشته باشید. ارتباطات خوب به شما کمک می‌کند تا در حرفه طراحی وب خود پیشرفت کنید. به این دلیل که ارتباطات به شما این امکان را می‌دهد همه اطلاعات فنی مربوط به طراحی سایت را به روشی شفاف و روشن منتقل کنید. شما باید مشتریان را در جریان پیشرفت پروژه هایشان به اضافه ایده های پیچیده به روز نگه دارید و درباره خلاقیت های خود به آن ها توضیح دهید.

 

بازار کار طراحان وب سایت

همانطور که می‌دانید با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی و استفاده مردم از اینترنت، روز به روز به تعداد افرادی که به حرفه های آنلاین مانند طراحی و توسعه وب روی می‌آورند، افزوده می‌شود و بسیاری از تحقیقات نشان داده که در آینده نه تنها بازار کار در این زمینه کم نخواهد شد بلکه میزان تقاضا برای چنین مشاغلی افزایش پیدا خواهد کرد.

 بازار کار طراحان وب سایت

در کشور ما نیز چنین روندی پیش بینی شده و طراحی سایت، با توجه به نکاتی که در بالا گفته شد، جزو نیازهای اصلی جامعه امروز ما محسوب می‌شود. هر چند که میزان درآمد در این حرفه با توجه به مقایسه آن با سایر کشورها هنوز آنگونه که باید نیست. اما به طور کلی دستمزد یک طراح وب سایت در کشور به عوامل مختلفی مانند سابقه کار طراح و مهارت های تخصصی طراحی، نحوه کار و همچنین بودجه در نظر گرفته شده برای پروژه بستگی دارد.

به عنوان مثال، ممکن است شما به صورت آزاد و فریلنسینگ کار کنید یا به شکل کارمند به استخدام یک شرکت طراحی سایت در بیایید. در این صورت قطعا دستمزد شما متفاوت خواهد بود. در نهایت باید گفت که این شغل در ایران هنوز جای پیشرفت بسیار زیادی دارد و سقف درآمد در آن می‌تواند روز به روز افزایش پیدا کند.

منابع: